Eetzaal en buiten
 
   
De eetzaal
 
De royale en vrolijk gekleurde eetzaal of recreatiezaal, in 2003 gerenoveerd, heeft volop tafels met ruim voldoende stoelen. Iedere groep kan op eigen wijze de zaal naar wens indelen. Van meerdere tafels aan elkaar in een of meer rijen, een halve kring tot allemaal losstaande tafels.De wanden van de zaal zijn rondom wit (bovenste deel) en bordeauxrood (onderste deel) geschilderd. De tafels zijn licht van kleur, de stoelen daarentegen weer donker. Naast de TL-verlichting is er rondom in de zaal sfeerverlichting aanwezig die met een dimmer te regelen is. Tesamen met de bontgekleurde gordijnen krijgt de zaal een vrolijke sfeer.
 
De vloer van de eetzaal bestaat uit zeeblauw met grijze plavuizen en is na bijvoorbeeld een daverend feest weer eenvoudig en snel te reinigen. De zaal leent zich daardoor ook voor diverse binnenactiviteiten zoals spelletjes, een bonte avond of een disco, temeer omdat in de zaal ook een leuke bar aanwezig is.
Deze vormt vaak het middelpunt van de zaal. Onder het genot van een drankje kunnen vele gezellige uren in de zaal doorgebracht worden. De verlichting van de bar is naar eigen inzicht te regelen. De bar beschikt over diverse koelvoorzieningen voor diverse drankjes. En wat dacht u van een koeler met een capaciteit van maar liefst 10 kratten bier of fris?
Een kleuren-tv met diverse programmakanalen is in een hoek van de zaal opgesteld.
     

Het geheel ziet er vrolijk en gezellig uit; je voelt je er al snel thuis en op je gemak.


Vanuit de zaal kun je eenvoudig naar de spoelkeuken, naar de sanitaire ruimtes of naar de slaapzaal op de benedenverdieping. Een trap naar boven geeft toegang tot de slaapgelegenheden op de bovenverdieping.
Twee royale openslaande deuren in de eetzaal geven een extra gevoel van buiten. Direct grenzend aan de eetzaal is een royaal en verhard binnenplein. 's Morgens gezellig met zijn allen buiten ontbijten behoort dan ook tot de mogelijkheden. Ook voor het houden van een barbecue is dit een goede plek.
Voor het parkeren van auto's of het stallen van fietsen is bij de kampeerboerderij voldoende ruimte aanwezig.

     
Buiten
 
   
Bij de kampeerboerderij is een ruim en omheind speelveld gelegen dat voorzien is van een volleybalnet en twee voetbaldoelen. Hierop kan naar hartelust worden gevoetbald en gevolleybald en ook zelf georganiseerde spelletjes worden gedaan zoals een hindernisbaan of een zeskamp.

Voor het speelveld hoeft geen openbare weg te worden overgestoken want het is namelijk direct naast de kampeerboerderij gelegen en maakt deel uit van het boerderijterrein. Je kunt er dus af en toe kippen, konijnen of in het voorjaar zelfs jonge poesjes tegenkomen. Het is altijd weer een verrassing om ergens op een verscholen plekje enkele kippeneieren aan te treffen.
 

Naast kampeerboerderij Licht der Zee, grenzend aan de eetzaal, is een verhard binnenplein te vinden. En aan de westzijde van de kampeerboerderij is nog een kleiner speelveld aanwezig. Dit veld grenst aan de begeleiderskamer. Hier kunnen bijvoorbeeld kleinere spelen zoals volleybal of trefbal worden gehouden. Er zijn voldoende plekjes te vinden om bijvoorbeeld een zoektocht naar verstopte spullen te houden: voor kinderen is dat altijd een spannende belevenis.
 
Bovendien is er in de zomer een zelf te bedienen waterpomp aanwezig.
Tenslotte zijn bij en in de kampeerboerderij voetbaltafels en een pingpongtafel aanwezig zodat kinderen zich hier dus geen moment hoeven te vervelen.