Keuken en begeleiderskamer
 
   
De keuken
 
De keuken van kampeerboerderij 't Noorderlicht is goed uitgerust voor de zelfverzorging: compleet en ingericht voor het koken voor grote groepen. Zelfs voor groepen tot 180 personen is het bereiden van maaltijden geen enkel probleem.

De keuken is voorzien van een 6-pits gasfornuis, een grote vierkante kantelbare braadslede, een ruime oven en een warmhoud-oven voor het op temperatuur houden van reeds bereide groenten, vlees of aardappelen. Verder vindt u er een grote stoompan van 120 liter (met kraan voor het laten weglopen van het water) en een wasmachine. Pannen in diverse maten van RVS zijn in ruime mate aanwezig evenals de borden en bestek. Een spoelkeuken met twee spoelbakken en een mooi RVS-werkblad om uw maaltijden voor te bereiden maken ook deel uit van de keukeninrichting.
 

     
In de keuken staat een grote koffie-/thee-automaat waar moeiteloos en binnen korte tijd 10 liter koffie of thee kan worden gezet: u maakt uw keus, drukt op een van de keuzeknoppen en de automaat doet zijn werk.
Verder is er een grote professionele snijmachine te vinden voor het snel, accuraat en op verschillende diktes snijden van diverse soorten worst, vlees en kaas. Het apparaat kent een automatische stand; u kunt tijdens het snijden dus gewoon wat anders doen.
Een koeling voor uw drankjes, brood, boter, broodbeleg en andere etenswaren en een diepvrieskist voor bijvoorbeeld vlees, groenten en ijs zijn ook aanwezig.
Een professionele afzuiginstallatie met gasbeveiliging zorgt in de keuken voor een veilige werkomgeving. Pas wanneer de afzuiginstallatie is aangezet kan het gas voor fornuis en kantelbare braadslede worden aangestoken.
Tenslotte is er een deur rechtstreeks naar buiten toe en dat kan soms gewoon erg handig zijn.

 
De begeleiderskamer
 
 

Op de begane grond naast de keuken en eetzaal is er een begeleiderskamer. Er is een directe toegang vanuit de eetzaal naar deze ruimte. Er is een leuke zithoek met een aantal sofa's zodat je je met een groep tot 16 personen even kunt terugtrekken voor het bespreken van belangrijke zaken, voor een moment van rust, evaluatie van de dag of gewoon voor bezinning.
Hier staan bovendien een stevige houten tafel en een RVS-werkblad met daarboven opbergkastjes.
Tevens is er nog een grote kast opgesteld waarin u diverse spullen zoals uw voorraad etenswaren gemakkelijk kunt bewaren.
 

De begeleiderskamer heeft een deur rechtstreeks naar het terras buiten. Dit terras is gelegen op het westen en grenst aan een door bomen omringde tuin. In die tuin is ruimte genoeg voor het houden van kleinere spelen zoals volleybal of trefbal.