Sanitaire voorzieningen
 
   
Kampeerboerderij Licht der Zee heeft op de begane grond twee sanitaire ruimtes: een voor dames en een voor heren. Elke ruimte heeft vloerverwarming en vrij hangende toiletpotten. Het onderhouden van de douchecabines, toiletten en vloer wordt hiermee gemakkelijker en de hygiëne bevorderd.
Een ruimte is voorzien van 4 toiletten, 4 douchecabines en 5 spoelbakken, de andere beschikt over 3 toiletten, 3 douchecabines en 4 spoelbakken.

Lekker warm water in de douchecabines maakt dat je lekker kunt douchen.
Het water is vooraf al op een aangename temperatuur ingesteld dus het zelf mengen met de bekende mengproblemen is daarmee voorbij. Tegen mogelijke legionella-besmetting is een veiligheidssysteem geïnstalleerd.
 

De douches worden bediend door middel van een infrarood sensor: het water begint voor een bepaalde tijd te stromen wanneer de hand even voor de sensor wordt gehouden. En langer douchen is geen probleem: gewoon even de hand weer voor de sensor houden.

Prachtige wastableaus met RVS-spoelbakken zijn voor het tandenpoetsen en toiletteren aanwezig, uit de éénhendelkranen daarboven komt warm en koud water. Ter voorkoming van mogelijke verbranding door te heet water is de temperatuur van zowel de douches als de wasgelegenheden vooraf op een bepaalde aangename temperatuur afgeregeld.
 

Er is rekening is gehouden met de diverse leeftijdsgroepen bij de bevestiging van de spiegels: deze zijn op verschillende hoogtes aan de wand aangebracht.

Schuin aflopende vloeren zorgen voor een perfecte waterafvoer van de douches. En doordat er vloerverwarming aanwezig is, droogt de vloer ook nog gemakkelijker. Zo worden en blijven de sanitaire ruimtes aangenaam droog.