Algemene informatie
 
   
Kampeerboerderij Licht der Zee

Aan de rand van het dorp Buren ligt kampeerboerderij Licht der Zee. Groepen tot 120 personen kunnen hier met gemak worden ondergebracht. Daartoe is de kampeerboerderij uitstekend geoutilleerd.
 
Op de begane grond vindt u een royale recreatie-/eetzaal met voldoende tafels en stoelen en een bar, een kleuren-tv met kabelaansluiting, een begeleiderskamer met een gezellige zithoek, een compleet ingerichte keuken en spoelkeuken en twee sanitaire ruimtes. Verder zijn er 2 slaapzalen: een zaal voor 40 personen en een grote kamer voor 14 personen.
 

Op de bovenverdieping zijn een ruime slaapzaal voor 40 personen, een kamer voor 4 personen en een voor 6 personen, beide met eigen douche, toilet en wastafel en een 8-persoons slaapkamer met 2 wastafels met warm/koud stromend water aanwezig. Het gehele gebouw heeft centrale verwarming.
Heeft u dan nog een ruimtetekort? U kunt ook nog enkele appartementen, gevestigd op hetzelfde adres, bijhuren. Deze zijn voorzien van douche, toilet en wastafel, een eigen keukenblokje met 4-pits kookplaat en koelkast en vloerverwarming.
 

Bij de kampeerboerderij is een groot plein, een ruime door bomen omgeven tuin en een groot speelveld aanwezig.

Zoekt u een gezellige en royale verblijfslocatie voor bijvoorbeeld uw school(klassen) of jongerengroep, uw kennismakingsweekenden, sportweekenden, werkweken, familiefeesten of reŁnie?
Dan is kampeerboerderij Licht der Zee een uitstekende keuze. Hier kunnen met gemak 120 personen worden gehuisvest.

Voor meer informatie over een bepaald onderwerp klikt u op de knoppen in het linkerkeuzemenu.
   
Het dorp Buren
 
   
Buren is op Ameland het meest oostelijk gelegen dorp. Het agrarische verleden is in het dorpskarakter duidelijk te herkennen. Kenmerkend is dan ook de vestiging, juist hier, van het Landbouw- en Juttersmuseum dat zeker een bezoek waard is.

Midden in het gezellige dorp komen op het dorpsplein verschillende wegen samen.
Op dit dorpsplein is het standbeeld van Rixt, de Heks van het Oerd, te vinden. Het aloude verhaal van Rixt wordt hiermee levend gehouden.

Buren is niet het grootste dorp op Ameland. Toch heeft het een aantal belangrijke voorzieningen waaronder een supermarkt, een paar fietsverhuurbedrijven, een trapkarren-verhuurder, restaurants, een pizzeria en een cafetaria/snackbar en een aantal kleine gezellige winkeltjes voor bijvoorbeeld het kopen van uw souvenirs.
 

De omgeving van Buren kenmerkt zich door uitgestrekte natuurgebieden zoals de duinen langs de Noordzee, de unieke Waddenzee en Het Oerd, met overal volop wandel- en fietspaden. Voor de strandliefhebbers: Buren heeft een bewaakt badstrand.

In het bosrijke gebied tussen Nes en Buren is eind vorige eeuw het recreatiegebied De Vleijen aangelegd. Het biedt diverse speel- en recreatiemogelijkheden voor met name de jongere gasten op Ameland.

U ziet, volop mogelijkheden voor een ontspannend en inspirerend verblijf en bovendien per fiets of te voet ook nog eens heel dichtbij.