herbouwd in het kader van het project "Educatieve beleving van de Wadden"
met ondersteuning van het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling

 Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

 
Algemene informatie
 
   
Kampeerboerderij 't Noorderlicht

Kampeerboerderij 't Noorderlicht ligt aan de rand van het dorp Buren en is ingericht voor groepen tot 70 personen.
Nadat in 2001 een bijgebouw met 5 luxe kamers met douche, toilet en wastafel, keukenblok met 4-pits kookplaat en koelkast werd gerealiseerd, is in 2009 het oude deel compleet herbouwd.

't Noorderlicht wordt centraal verwarmd en heeft boven in de slaapkamers en in alle sanitaire ruimtes vloerverwarming. Internet is beschikbaar.

Op de begane grond vindt u een royale recreatie-/eetzaal met tafels, stoelen,
een garderobe, een serre met banken, gemakkelijke stoelen en kleuren grootbeeld LCD-tv, een compleet ingerichte keuken en twee sanitaire ruimtes met douchecabines, wastafels en toiletten met vloerverwarming.

De bovenverdieping omvat zes slaapkamers met stapelbedden en bestaan uit twee 12-persoonskamers, drie 8-persoonskamers en n 6-persoonskamer. Verder zijn hier twee luxe kamers aanwezig voor 8 - 10 personen die voorzien zijn van een eigen douche, toilet en wastafel alsmede een keukenblok met kookplaat en koelkast.
 Rondom de kampeerboerderij is een ruime door bomen omgeven tuin en een groot speelveld aanwezig.
 

Kortom, 't Noorderlicht is een gezellige en royale kampeerboerderij waar u met gemak met een groep tot 70 personen prettig kunt verblijven.

Niet alleen zeer geschikt voor groepen scholieren of jongeren maar ook voor het verblijf tijdens kennismakings- en sportweekenden, werkweken, familiefeesten of een renie.
     
Voor meer informatie over een bepaald onderwerp klikt u op de knoppen in het linkerkeuzemenu.
 
   
Het dorp Buren
 
   
Buren is op Ameland het meest oostelijk gelegen dorp. Het agrarische verleden is in het dorpskarakter duidelijk te herkennen. Kenmerkend is dan ook de vestiging, juist hier, van het Landbouw- en Juttersmuseum dat zeker een bezoek waard is.
 
Midden in het gezellige dorp komen op het dorpsplein verschillende wegen samen. Op dit dorpsplein is het standbeeld van Rixt, de Heks van het Oerd, te vinden. Het aloude verhaal van Rixt wordt hiermee levend gehouden.

Buren is niet het grootste dorp op Ameland. Toch heeft het een aantal belangrijke voorzieningen waaronder een supermarkt, een paar fietsverhuurbedrijven, een trapkarren-verhuurder, restaurants, een pizzeria en een cafetaria/snackbar en een aantal kleine gezellige winkeltjes voor bijvoorbeeld het kopen van uw souvenirs.

De omgeving van Buren kenmerkt zich door uitgestrekte natuurgebieden zoals de duinen langs de Noordzee, de unieke Waddenzee en Het Oerd, met overal volop wandel- en fietspaden. Voor de strandliefhebbers: Buren heeft een bewaakt badstrand.

In het bosrijke gebied tussen Nes en Buren is eind vorige eeuw het recreatiegebied De Vleijen aangelegd. Het biedt diverse speel- en recreatiemogelijkheden voor met name de jongere gasten op Ameland.

U ziet, volop mogelijkheden voor een ontspannend en inspirerend verblijf en bovendien per fiets of te voet ook nog eens heel dichtbij.