Extra service
 
   

Bij de huur van een kampeerboerderij gaan wij er van uit dat u zelf voor uw maaltijden zorgt. Beide kampeerboerderijen zijn daartoe uitstekend voorzien van de benodigde keukeninrichting, serviesgoed, glaswerk en bestek.
Mocht uw verblijf zo vol gepland zijn met activiteiten dat u deze zelfverzorging niet geheel kunt of wilt uitvoeren, dan kunnen wij u de onderstaande extra service bieden. Daarnaast kunnen wij voor u bepaalde activiteiten organiseren. Ook deze staan hieronder vermeld.

Maaltijdservice

De mogelijkheden die wij u kunnen bieden zijn: logies en ontbijt, halfpension en volpension. 's Morgens is er een ontbijtbuffet. De warme maaltijden worden in overleg met de leiding vooraf voor de groep bepaald. Ook pizza's en barbecue behoren tot de mogelijkheden. Prijzen op aanvraag.
 

Fietsen

Voor onze gasten is het goed te weten dat in de buurt een fietsverhuurder gevestigd is.
Het is mogelijk bij het huren van een van onze kampeerboerderijen zelf vooraf al fietsen te reserveren en op de steiger te laten bezorgen. U kunt dan direct bij aankomst van de boot per fiets het eiland verkennen. En uw bagage wordt netjes naar onze kampeerboerderij gebracht.
Dit bespaart u veel moeite bij het transport van uw bagage en het regelen van vervoer voor u zelf: u slaat twee vliegen in één klap. Onze groepen krijgen bij Molenaar Fietsverhuur in Buren (0519-542541, Leonard Molenaar) reductie op de fietshuur.
 

Tractorrit

Voor onze gasten bestaat de mogelijkheid om tegen een flink gereduceerde prijs een tocht naar bijvoorbeeld de Hon of Hollum mee te maken.
Vertrektijden zijn altijd in overleg in verband met de tijden van eb en vloed en het einddoel van de rit.

Elders op deze site vindt u meer algemene informatie over onze tractorritten.
Prijzen op aanvraag.

 

Kampvuur

Wilt u iets origineels doen? Een kampvuur op het strand bij nacht is een ware belevenis en erg gezellig.
Op het gemeentehuis van Ameland te Hollum (zelf bij de gemeente aan te vragen op www.ameland.nl via Webwinkel, Ontheffing kampvuur Noordzeestrand) kan vergunning worden aangevraagd voor het houden van een kampvuur. Na het verkrijgen van toestemming kunt u bij diverse winkels hout kopen. De aankoopbon van uw houtvoorraad moet u bij uw vergunning bewaren. Bij controle moet u deze bewijsstukken namelijk kunnen tonen, anders riskeert u een boete.
 

Wadtochten

U wilt graag het wad verkennen? Dat kan: via het natuurcentrum of met onze speciale gids kunt u een zwerftocht over het wad maken. Tijdens zo'n tocht leert u welk leven er allemaal op en aan het wad leeft.
Deze tocht is educatief van opzet en zeer geschikt voor groepen scholieren. Vaak is zo'n wadtocht de aanleiding tot het houden van een spreekbeurt.
 

Korren

De mogelijkheid bestaat om op het strand met behulp van een sleepnet te achterhalen wat er allemaal uit de Noordzee gevist kan worden. Dat sleepnet moeten de deelnemers zelf door het water trekken. Het vergt nogal wat inspanning om een net over de zeebodem te slepen.
 

Na het trotseren van de kracht van de natuur is het altijd spannend om te zien wat met het sleepnet gevangen is. Garnalen, krabben, gepen, diverse soorten platvis en kwallen kunnen aangetroffen worden in de geulen langs het strand. De vangst wordt uitvoerig bekeken. Ook deze activiteit is educatief van opzet en kunnen wij voor u verzorgen. Prijs op aanvraag.


Informeert u eens vrijblijvend naar de bovengenoemde mogelijkheden!